Eten wat de pot schaft!

Thaise rode curry soep

Soep
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Tijdens de verbouwing van onze keuken werden we door vrienden uitgenodigd om een hapje mee te eten. Die avond stond er onder andere een Thaise rode currysoep op het menu. En die was me toch lekker!! Dus toen ik weer in mijn eigen keuken kon kokkerellen was dit gevulde soepje een van de eerste dingen die ik gemaakt heb.

 

 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de kipdijfilet (of kipfilet als je dat lekkerder vindt) in kleine stukjes. Kook ze in een steelpannetje met 600 ml bouillon van 'n kipbouillonblokje. Zet dan even apart.

Smelt de boter op laag vuur in een kookpan. Fruit hierin de tomatenpuree samen met de curry pasta ongeveer 2 minuutjes. Strooi de bloem erover, roer goed door en laat dit nog 2 minuten op laag vuur zachtjes garen terwijl je blijft roeren. 

Schenk steeds 'n beetje van de bouillon in de pan en roer goed door zodat je geen klontjes krijgt. Doe dit totdat alle bouillon opgenomen is. Zet 't vuur iets hoger en voeg de kokosmelk en de stukjes kip toe. Breng de soep al roerende aan de kook. 

Het vuur gaat weer op klein en de groenten mogen in de soep. Roer nog een keer door en laat de groenten 5 minuutjes garen zodat ze nog een beetje knapperig blijven. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 ml (kip)bouillon
  • 1 blik kokosmelk 400ml
  • 40 gram boter of wayang
  • 2 flinke eetlp bloem
  • 1 klein blikje tomatenpuree 70gr.
  • 4 eetlp rode currypasta (Koh Thai)
  • 150 gram kipdij filet
  • 300 gram Thaise wokgroenten

Populair in dezelfde categorie