Eten wat de pot schaft!

Thaise komkommersalade

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Lekkere komkommersalade die hier thuis onderdeel was van een Thaise maaltijd maar die ook prima past bij gebakken aardappeltjes en een balletje gehakt! Een frisse salade maar door de chilisaus toch met een beetje pit. Wil je liever wat minder "pit" neem dan een zoete chilisaus.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snipper de rode ui fijn. Hak de cashewnootjes wat kleiner. Snijd de komkommer in de lengte door midden. Schraap er met een lepel de zaadlijsten uit. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Meng de azijn en de chilisaus in een schaaltje en doe daar de rest van de ingrediënten bij. Roer even om en garneer met wat koriander.

Lekker met bijv. witte rijst en Thaise kipsaté of met Thaise viskoekjes. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui (middelmaat)
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlp rijstazijn (of witte wijnazijn)
  • 3 eetlp chilisaus
  • handje cashewnootjes
  • wat korianderblaadjes

Populair in dezelfde categorie