Thaise komkommersalade
Lekkere komkommersalade die hier thuis onderdeel was van een Thaise maaltijd maar die ook prima past bij gebakken aardappeltjes en een balletje gehakt! Een frisse salade maar door de chilisaus toch met een beetje pit. Wil je liever wat minder "pit" neem dan een zoete chilisaus.
Snipper de rode ui fijn. Hak de cashewnootjes wat kleiner. Snijd de komkommer in de lengte door midden. Schraap er met een lepel de zaadlijsten uit. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Meng de azijn en de chilisaus in een schaaltje en doe daar de rest van de ingrediënten bij. Roer even om en garneer met wat koriander.
Lekker met bijv. witte rijst en Thaise kipsaté of met Thaise viskoekjes. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 komkommer
- 1 rode ui (middelmaat)
- 2 bosuitjes
- 1 eetlp rijstazijn (of witte wijnazijn)
- 3 eetlp chilisaus
- handje cashewnootjes
- wat korianderblaadjes