Eten wat de pot schaft!

Thaise kip saté

Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 6.00 u)
2 personen
 warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Hoewel het bbq seizoen nog niet begonnen was kon ik het niet laten, ik moest dit recept (dank je wel Neela :) )uitproberen. Thaise kipsaté is heel anders van smaak dan mijn saté , maar oww wat was dit lekker!

Ik heb dit keer een grillpan gebruikt maar ook bakken in de oven (op 200 graden in ong. 15 minuten) met een stukje bakpapier eronder (zit niet heel je oven vol spetters) gaat prima. Kun je ook midden in de winter van een heerlijk sateetje genieten :D

Bereiding
Snij de kip in kleine stukjes maar wel zo groot dat je ze nog aan een stokje kunt rijgen.
 
Snipper de knoflook en het sjalotje heel fijn. Schil en rasp de gember.
Verwarm het scheutje olie in een steelpannetje en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Voeg de kruiden toe en laat 1 minuutje mee warmen.
 
Meng in een kom de vissaus met het limoensap, de kokosmelk en de bruine suiker. Roer hier het uienmengsel door en voeg tot slot de stukjes kip toe. Dek de kom goed af (of doe over in zo'n zipplock zakje) en zet minimaal 6 uur maar liever een nachtje in de koelkast om te marineren. 
 
Week ondertussen de satéstokjes een uur in water zodat ze niet verbranden op je bbq! Rijg de stukjes kip aan de stokjes en veeg het meeste van de marinade van het vlees.
 
Rooster de saté een paar minuten op de bbq, draai de stokjes vaak om zodat ze gelijkmatig bakken en zeker niet zwart worden... Dit laatste geldt natuurlijk ook als je ze in de grillpan of oven bakt. 
 
Ik heb hier een satésausje bij gemaakt, maar tis lastig om daar precies van te zeggen hoe... beetje pindakaas gemengd met kokosmelk, chili poeder, limoensap, knoflook, sereh, peper en zout...  uit de losse pols :) Lekker met witte rijst en een Thaise komkommersalade. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram kip- of kipdijfilet
  • 1 sjalotje
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember wortel
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 theelp gemalen koriander
  • 1 theelp gemalen komijn
  • 1/2 theelp cayennepeper
  • 1 theelp kurkuma
  • 1 theelp hot currypoeder
  • 2 eetlp vissaus
  • 1 eetlp limoensap
  • 6 eetlp kokosmelk
  • 1 eetlp bruine suiker

Populair in dezelfde categorie