Eten wat de pot schaft!

Thaise champignonsoep

auteur:Agnes van Son
Soep
30-60 min
4 personen
warm  vegetarisch  Thaise keuken
Inleiding

Champignonsoep stond lang niet zo hoog op mijn lijstje.. tot Andrea mij 't recept van haar Thaise champignonsoep gaf. Tjee wat is die lekker! Heerlijk zacht met toch 'n een beetje pit. Een echt hussemussesoepie dus 

Bereiding

Snijd de champignons in plakjes. Ik heb alleen kastanjechampignons gebruikt maar neem als je dat lekker vindt gerust een mengsel van verschilllende paddenstoelen. Schil en rasp de knoflook en de gember. Snipper de ui. 

Verhit de boter in een kookpan en fruit de knoflook, gember en ui tot die glazig ziet. Voeg kurkuma en ketoembar toe en laat dat 1 minuutje mee bakken. Dan mogen de champignons erbij. Bak die, terwijl je af en toe omschept, 5 minuten mee.

Strooi de bloem over de champignons, roer om en laat 2 minuten garen. Schenk dan beetje bij beetje de kippenbouillon in de pan. Wel even goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Breng je soep aan de kook en zet 't vuur op klein. Voeg de kokosmelk, vissaus en limoensap toe.

Snijd het pepertje in de lengte doormidden en schraap de pitjes eruit. Snijd er een paar dunne reepjes af en zet die even apart. Laat de rest van de peper heel en doe in de soep. Die gaat net dat beetje pit afgeven dat de soep nodig heeft.  

Laat de soep met de deksel op de pan zo'n 20 minuten pruttelen. Haal de peper eruit, die gebruik je verder niet. Of snijd hem alsnog in kleine stukjes en doe terug in de pan als je dat wilt. Klop de crème fraîche los en roer door je soep. Serveer de Thaise champignonsoep met de achtergehouden peper en wat ringetjes bosui. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 Spaanse peper
  • 30 gram (lactose vrije) boter 
  • 2 eetlp bloem
  • 1 eetlp vissaus
  • 1 eetlp limoensap
  • 1 theelp kurkuma
  • 1 theelp ketoembar (koriander)
  • 800 ml kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlp crème fraîche
  • 1 stengel bosui

Populair in dezelfde categorie