Eten wat de pot schaft!

Thais gemarineerde biefstuk met rijst

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 2.00 u)
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Echt een mooi zomers gerechtje, niet te veel gedoe om te maken en dus ook ideaal als 't heel erg warm is.. En zelfs als je geen tijd/puf hebt om je biefstukje te marineren is dit best lekker (en ook iets gezonder..) maar laten we eerlijk zijn, deze marinade geeft je gerechtje wel net dat beetje extra 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kneus de teentjes knoflook en snijd ze grof. Snijd de rode peper in ringetjes (met de zaadjes) Schil de gember en snijd in plakjes. Meng dit samen met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Leg de biefstukjes hierin en laat ze ongeveer 2 uur marineren. 

Haal 't vlees dan uit de marinade en laat op kamer temperatuur komen. Zeef de marinade en zet apart.

Kook de rijst. 
Kook de sperziebonen in water met een snuf zout beetgaar. 
Snijd de paprika in reepjes en blancheer ze. 
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. 

Dep de biefstukjes droog en bak ze op hoog vuur 2 minuten per kant in een koekepan. Haal uit de pan en laat ze 5 minuten rusten onder aluminium folie. Schenk de marinade in de pan en verwarm even.

Vul een schaaltje met wat rijst, boontjes, paprika en komkommer. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en druppel er een lepeltje warme saus over. Garneer met geroosterd sesamzaad, ringetjes bosui of rode peper. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 350 gram biefstuk
  • 300 gram sperzieboontjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram rijst
  • geroosterd sesamzaad

Ingrediënten voor de marinade:

  • 2 eetlp shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 eetlp vissaus
  • 1/2 eetlp sesamolie
  • 1 eetlp ketjap manis
  • 1 eetlp limoensap
  • 1 eetlp zonnebloemolie
  • 1 Spaanse peper
  • 3 cm verse gember
  • 2 tn knoflook 

Populair in dezelfde categorie