Eten wat de pot schaft!

Tex mex gepofte aardappel met chili sin carne

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
warm  vegetarisch  Mexicaanse keuken
Inleiding

Steeds vaker hoor ik van mensen dat ze 1 of 2 dagen per week een warme maaltijd zonder vlees plannen. Zij voelen zich daar goed bij en 't is ook nog eens beter voor 't milieu! Dat zijn dus twee vliegen in een klap! En weet je, bij deze Tex mex aardappeltjes met chili mis je dat vlees niet eens 

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.(hetelucht 180gr.)

Neem 4 aardappels die ongeveer even groot zijn (dan zijn ze namelijk op 't zelfde moment gaar da's wel zo makkelijk) en boen ze goed schoon. Prik met een vork in elke aardappel een aantal gaatjes. Leg de aardappels op een stuk aluminiumfolie. Meng 2 eetlepels olie met de gerookte paprika en een snuf cayennepeper en besmeer hiermee de aardappels. Strooi er nog een beetje zout erover.

Maak pakketjes door de alufolie dicht te vouwen en ze dan in de oven te zetten. Laat de aardappels in 45 tot 60 minuten gaar worden. Prik er met een satéprikker in om te controleren of ze gaar zijn.  

Terwijl de aardappels in de oven staan pers je de knoflook, snijd je het uitje en de Spaanse peper (zonder de zaadjes) fijn en de paprika's in reepjes. 

Verhit een scheutje olie en fruit de knoflook en de peper. Roer de komijn erdoor en 1 minuut later de tomatenpuree. Laat dit 2 minuten sudderen (af en toe roeren!l) en doe er dan de tomatenblokjes met het sap en de paprikareepjes bij. Verwarm dit op laag vuur. 

Spoel de kidneybonen af en doe ze met de oregano en marjoraan in de pan en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Proef....en breng op smaak met cayennepeper en 'n snuf zout. 

Als de aardappelen gaar zijn snijd ze dan in de lengte doormidden en serveer ze met een lepeltje zure room en de chili sin carne. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 1 theelp komijn
  • snufje cayennepeper
  • 1/2 theelp (gerookt) paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlp tomatenpuree
  • 1 theelp gedr.oregano
  • 1 theelp gedr.marjoraan
  • 1 zak kleine rode kidneybonen (Hak)
  • peper en zout
  • 100ml zure room
  • verse koriander of peterselie om te garneren

Populair in dezelfde categorie