Eten wat de pot schaft!

Teriyaki vinkjes

Hapje
< 30 min
 warm  lactosevrij
Inleiding

Ik hou van die kleine vinkjes en maak ze ook altijd als we hier thuis gaan gourmetten of fonduen. Vandaag heb ik ze gemaakt als hapje voor bij de borrel en dan hoort daar gewoon een lekker sausje bij, toch? 

Teriyaki saus is niet moeilijk te maken. Zet het in de koelkast en je kunt dit sausje makkelijk 2 weken bewaren. Is trouwens ook heel lekker bij kip of als roerbaksaus bij groenten 

Bereiding

Verwarm sojasaus, honing, mirin, geraspte knoflook, sesamolie en 100 ml water in een steelpannetje. Laat de saus een paar minuten inkoken. Meng de maïzena met 1 eetlepel water en doe die in het pannetje. Laat nog 2 minuten pruttelen. Je kunt de saus zowel warm als koud eten. 

Meng het gehakt met de sesamolie, ei, knoflook, peper en wat paneermeel. Draai er kleine balletjes van. Duw ze een beetje plat en draai om elk balletje een plakje ontbijtspek. Vraag de slager of hij het ontbijtspek niet te dik snijdt anders wordt het geheel wel erg zout.

Bak de vinkjes (zonder extra boter) mooi bruin en gaar in een koekenpan. 
Je kunt de vinkjes door de saus scheppen of de saus er apart bijserveren. Eet smakelijk!

Tip: je kunt dit recept natuurlijk ook gebruiken om er een normaal formaat slavink van te maken. Lekker bij gebakken aardappeltjes en een salade!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram gehakt
  • 1 1/2 ons gesneden lang ontbijtspek
  • 1 theelp sesamolie
  • 1 ei
  • 1 geraspt teentje knoflook
  • paneermeel
  • peper

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 eetlp sojasaus
  • 2 eetlp honing
  • 2 eetlp mirin
  • 1 theelp geraspte knoflook
  • 100 ml water
  • 1 theelp sesamolie
  • 1 theelp maïzena
  • 1 eetlp water

Populair in dezelfde categorie