Eten wat de pot schaft!

Tajine van rundvlees en rode ui

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 3.00 u)
4 personen
warm  lactosevrij
Inleiding

Heerlijke stoofschotel met vlees zo mals dat het helemaal uit elkaar valt.. :D Ik maak dit het liefst met mijn tajine in de oven maar, als je die niet hebt, lukt het ook prima in een gietijzeren braadpan of ovenschotel met deksel.

Wij hebben dit stoofvlees gegeten met couscous en een salade maar het gaat natuurlijk ook heel goed met een Turks brood of frietjes! Genoeg voor 4-6 personen 

Bereiding

Snij het vlees in niet te kleine stukjes. Maal er royaal peper en wat zout over. Strooi de bloem erover en roer even door zodat het vlees bedekt is.

Snij de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Zet de tajine op een sudderplaatje en verwarm de helft van de olie hierin. Fruit de uien samen met de knoflook totdat die zacht zijn en voeg 100 ml bouillon toe. Doe de deksel op de tajine en zet deze even in de voorverwarmde oven op 150 graden C.

Neem een hapjes- of braadpan en smelt de boter. Voeg de olie toe en bak het vlees mooi bruin. Doe dit in kleine gedeeltes anders kookt je vlees i.p.v. dat het bakt...

Blus het vlees af met de rode wijn, laat een paar minuten sudderen en voeg dan de bouillon en balsamico azijn toe. Warm even goed door.

Schep het vlees nu op de uien in de tajine. Giet er zoveel vocht over dat het vlees net onder staan. Maal er nog wel wat extra peper over.

Zet de tajine weer terug in de oven en wacht... minimaal 3 uur! Kijk na 1 1/2 uur even of er nog genoeg vocht in de tajine zit. Zoniet, voeg dan nog een beetje bouillon toe. Heb geduld, het vlees moet langzaam garen. Eet smakelijk!

  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 900 gram riblappen (of sucadelapjes)
  • 5 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • versgemalen zwarte peper & zout
  • 500/600 ml bouillon
  • 150 ml rode wijn
  • 3 eetlp balsamico azijn
  • 2 scheutjes olie
  • klontje (room) boter
  • 2 eetlp bloem

Populair in dezelfde categorie