Eten wat de pot schaft!

Tagliatelle met zalm

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Manlief is geen groot liefhebber van pasta en gebakken zalm vindt hij ook maar mwa... Maar deze beetje zomerse schotel is een ander verhaal. En dat snap ik! De combi van een romige pasta met het zilte van gerookte zalm is namelijk heerlijk! En snel klaar, en dat is ook mooi meegenomen 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Haal de zalm uit de koelkast en laat die op temperatuur komen terwijl je de rest gaat maken.

Was de courgettes en snijd met een spiraalsnijder. Of maak plakken met een kaasschaaf en snijd ze daarna met een scherp mes in lange smalle repen. Of maak het jezelf nog makkelijker en koop de courgetti kant en klaar gesneden in de winkel! Zet ze even apart.

Kook de tagliatelle (of spaghetti) in water zonder zout tot die beetgaar is en giet af.

Snipper ondertussen de ui en de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit daarin op laag vuur de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Schenk de room erbij en verwarm die. Verkruimel het bouillonblokje over de room.

Meng in een schaaltje de maïzena met 't koude water en doe dit samen met de gedroogde dille bij de room. Breng het sausje aan de kook en laat het heel zachtjes pruttelen. Breng op smaak met de (citroen)peper en het citroensap.

Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de courgetti 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tagliatelle toe en schep om. Snijd de zalm in stukjes en doe die samen met de helft van de saus in de wok. Schep alles door elkaar en serveer direct.

Garneer de pasta met wat extra dille en serveer de rest van de saus er apart bij. Serveer er voor de liefhebbers nog een salade met tomaatjes bij. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram tagliatelle
  • 2 flinke of 3 kleine courgettes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groente of kipbouillonblokje 
  • 200 ml (lactose vrije) room
  • 200 ml water
  • 1 theelp maïzena 
  • 1 eetlp gedr. dille
  • (citroen)peper
  • 1 eetlp citroensap
  • 300 gram gerookte zalm

Populair in dezelfde categorie