Eten wat de pot schaft!

Tagliatelle met garnalen in rode pestosaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Mij ervoor wakker maken gaat een beetje ver maar je mag me wel altijd roepen voor een lekker bordje pasta, helemaal als er ook nog garnalen bij zitten! Dit gerechtje straalt wat mij betreft zomer uit, zowel qua kleur als smaak. En das altijd goed toch?

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Ik gebruik vaak diepvries garnalen, gepeld en wel. Das lekker makkelijk en net zo goed als verse. Zorg er wel voor dat die, als je ze gaat bakken, helemaal ontdooid zijn.

Kook de tagliatelle (of bijv. spaghetti als je die lekkerder vindt) in ruim water met 'n snuf zout beetgaar. Giet de pasta af.

Ondertussen dep je de garnalen droog met keukenpapier en kruid ze met paprikapoeder en peper. Snijd het sjalotje en de knoflook heel fijn.

Verhit in een wok of hapjespan een scheutje olijfolie en fruit het sjalotje en de knoflook op laag vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze kort tot ze net roze zien. Niet te lang bakken want dan worden je garnalen droog en zijn ze echt niet lekker meer. Haal de garnalen uit de pan en houd ze even warm.

Zet het vuur hoog. Schenk de wijn in de pan, roer het aanbaksel los en laat heel even inkoken. Roer de rode pesto en de room bij de wijn en verwarm. Breng op smaak met wat peper en 'n snufje zout. Schep de garnalen in de warme saus, roer om en zet van het vuur.

Verdeel de tagliatelle over 2 borden en schep de garnalen met de rode pestosaus hierop. Garneer de pasta met blaadjes basilicum en wat geraspte (Parmezaanse) kaas. Lekker hierbij is een rucola sla met (snoep)tomaatjes en 'n scheutje olijfolie. Eet smakelijk!

Tip: De wijn zou je eventueel kunnen vervangen voor bouillon maar gebruik dan verder geen zout.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram grote garnalen
  • 2 eetlp rode pesto
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml (kook)room
  • scheutje olijfolie
  • paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout
  • 3 takjes verse basilicum
  • voor garnering Parmezaanse kaas
  • 150 gram tagliatelle

Populair in dezelfde categorie