Tagliatelle met doperwtjessaus en snijbonen
Veel mensen denken bij pasta gelijk aan een tomatensaus. En dat is lekker hoor maar vandaag had ik zin in iets heel anders: pasta met een doperwtjessaus! Heel lekker en hé, tis ook nog eens snel klaar! En gebruik je liever geen wijn dan vervang je die gewoon door een beetje bouillon, is 't nog steeds een lekker sausje
Snijd de snijbonen in smalle reepjes en zet even apart.
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Ondertussen snipper je het sjalotje en de knoflook. Verhit een eetlp olijfolie in een steelpannetje en fruit daarin het sjalotje en de knoflook. Blus af met de witte wijn. Doe 150 gram van de bevroren doperwtjes in het pannetje, schep om en laat 5 minuutjes heel zachtjes koken. Pureer alles met de staafmixer tot een saus. Schenk de room erbij en verwarm de saus. Proef...breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat de saus eventueel nog kort inkoken tot de gewenste dikte.
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de pan en laat ze afkoelen op een bordje.
Verwarm 2 eetlp olijfolie in dezelfde koekenpan en roerbak de snijboontjes samen met de rest van de doperwtjes. Meng de tagliatelle met de groenten en de saus en garneer met de pijnboompitjes. Serveer met bijv. geraspte Parmezaan of, als het niet vegetarisch hoeft te zijn, met een gebakken varkensfiletlapje. Of neem ze allebei, wat jij wilt Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 250 gram snijbonen
- 250 gram diepvries doperwtjes
- 1 sjalotje
- 100 ml droge witte wijn
of (groente)bouillon - 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- 100 ml (slag)room
- peper en zout
- 200 gram tagliatelle