Eten wat de pot schaft!

Sushi bowl

Hoofdgerecht Hapje Lunch
< 30 min (wachttijd: 2.00 u)
2 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Japanse keuken
Inleiding

Ik ben dol op sushi! Die kleine rijsthapjes vind ik héérlijk als ze vers gemaakt zijn. Maar ja, dat is dus best een werkje. Dus... als ik op een door de weekse dag zin heb in sushi maak ik gewoon een sushi salade! Wel de smaak maar veel minder werk   Een tip: Koop super verse vis, het liefst recht van de visboer. Echt verse vis heeft bovendien zoveel smaak dat je hem eigenlijk niet eens hoeft te marineren. Maar dat mag wel natuurlijk 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kook de sushi rijst (of de gewone rijst) volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst helemaal afkoelen.

Als je de vis wilt marineren doe dat dan nu. Snijd de tonijn in blokjes van ong. 1x1 cm en schenk daar 1 eetlp sojasaus over. Schep voorzichtig om, dek af en zet in de koelkast.
Snijd de zalm ook in blokjes van 1x1 cm. Maak een dressing van 1/2 eetlp sojasaus, 1 theelp sesamolie en 1/2 eetlp mirin. Schenk dit over de zalm, schep om en zet afgedekt in de koelkast.

Snijd de komkommer in dunne plakjes, rasp of maak sliertjes van de wortel, snijd ringetjes van de lente-ui en blokjes van de avocado.

Als de sushi-rijst helemaal afgekoeld is (kamertemperatuur of net iets kouder) haal je de vis uit de koelkast en 10 minuutjes later mag je de bordjes/schaaltjes opmaken. Eerst schep je wat rijst op de bodem en dan verdeel je de groenten, de tonijn en de zalm er om heen. Easy peasy of appeltje eitje, wat je wilt 

Tip: De Japanse mayo, de sesamzaadjes en een fijn geknipt norivel is bij deze shusibowl of -salade bedoeld als garnering, maar je kunt met al deze ingrediënten natuurlijk ook sushi rolletjes maken. 

 Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram sushi rijst of
    gewone rijst
  • 100 gram verse tonijn
  • 100 gram verse zalm
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 winterwortel
  • 1 stengel lente ui

Optioneel:

  • 2 eetlp sojasaus
  • 1 theelp sesamolie
  • 1/2 eetlp mirin
  • sesamzaadjes
  • 1 nori vel
  • Japanse mayo
  • wasabi
  • Japanse zeewier salade (wakame)

Populair in dezelfde categorie