Eten wat de pot schaft!

Surinaamse kipschotel

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Surinaamse keuken
Inleiding

Deze Surinaamse kipschotel is zo'n gerechtje dat snel op tafel staat als je maar weinig tijd hebt. Prima dus voor een doordeweekse avond na een drukke dag! En tis nog lekker ook 

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1,5x1,5. Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes. Snipper de ui en de paprika's. Snijd de champignons in 4en of in schijfjes, wat je wilt.

Kook de sperzieboontjes in wat water beetgaar. Ik neem buiten het seizoen eigenlijk altijd diepvries boontjes. Makkelijk om zo'n zak op voorraad te hebben, ze zijn snel klaar en niet duur  Maar verse boontjes kan natuurlijk ook.

Verhit een scheutje olie in een wok en bak daarin de aardappelblokjes bruin en gaar.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de kipdijfilet mooi bruin. Voeg de gesnipperde ui, de stukjes paprika en de champignons toe en laat even mee bakken.

Rasp de maggieblokjes tot poeder en strooi dat samen met het knoflook-, kerrie- en gemberpoeder over het kipmengsel. Doe de sambal erbij en schep goed om. Doe alles bij de aardappeltjes in de wok. Schep om en doe dan de gekookte sperzieboontjes erbij. Hussel nog 1x om en serveer. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram kipdijfilet
  • 3 flinke aardappels
  • 250 gram (diepvries)sperziebonen
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 2 kleine maggieblokjes
  • 2 theelp kerriepoeder
  • 1/2 theelp knoflookpoeder
  • 1 theelp gemberpoeder
  • 1/2 eetlp sambal oelek
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie