Stoofvlees met ras-el-hanout
Wij houden van stoofvlees, heerlijk (en makkelijk!) als er een pan of tajine in de oven of op het fornuis staat te pruttelen. Af en toe door roeren, opletten dat er genoeg vocht in de pan blijft dus wel in de buurt blijven. Nog makkelijker is het als ik mijn slowcooker aan het werk zet! De uitdaging is dan juist om de pan dicht te laten en te wachten..heel lang te wachten. Deze keer heb ik een Marokkaans tintje aan het vlees gegeven, echt zoooo lekker! Dit is een blijvertješ
Haal het vlees op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dep het vlees met wat keukenpapier droog en kruid het aan beide kanten royaal met vers gemalen zwarte peper en zout.
Verhit de braadpan en bak de kummelzaadjes in de droge pan 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk er dan 'n scheutje olie bij en zet 't vuur wat hoger. Leg het vlees bovenop de kummelzaadjes in de pan en bak het aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even apart.
Schil en snijd ondertussen de uien grof, de knoflook in dunne plakjes en de knolselderij in blokjes. Doe nog een scheutje olie in de pan en bak de ui, knoflook en knolselderij 5 minuutjes op hoog vuur. Strooi er dan 't paprikapoeder, komijn en ras el hanout over. Roer om en bak nog een paar minuten.
Schep dit alles over in je slowcooker en leg het vlees er boven op*. Besmeer het vlees met de mosterd en drizzel daar de honing over. Schenk de bouillon langs het vlees en zet de slowcooker ongeveer 7 uur op low.(of 3 uur op high en daarna 3 uur op low) Het vlees is dan zo gaar dat je het met 2 vorken in stukjes kunt verdelen.
Lekker met gebakken aardappel, puree of rijst en groenten naar keuze. Eet smakelijk!
*Tip: Als je geen slowcooker hebt leg dan het vlees terug in de braadpan. Mosterd en honing erop en schenk er dan 300 ml bouillon bij. Zet de pan dan 3,5 uur in de oven op 150graden of laat 't heel rustig garen op 'n klein pitje op je fornuis. Hou wel in de gaten dat er voldoende vocht in de pan blijft.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 gram doorregen riblap of sucadelap
- 1/2 kleine knolselderij
- 2 grote rode uien
- 3 teentjes knoflook
- zwarte peper en zout
- 1 theelp kummelzaad (karwijzaad)
- 2 theelp paprikapoeder
- 1/2 theelp komijnpoeder
- 1 eetlp ras-el-hanout (blikje Euroma)
- 1 eetlp dyon mosterd (Marne)
- 1/2 eetlp honing
- 200ml bouillon
- scheutje olie (2×)