Eten wat de pot schaft!

Stoofvlees à la Jamie

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
> 2 uren
4 personen
warm  Mediterane keuken
Inleiding

Soms lees je ergens een recept waarvan je denkt: daar moet ik gewoon niks aan veranderen! Nou ja bijna niks.. ;) Dit is er zo een, een stoofschotel van Jamie Oliver en echt zooo verschrikkelijk lekker, dat moet je proeven! Dit recept is bedoeld voor 4/6 personen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in blokjes. Snijd het vlees in blokjes van ong. 2x2 cm en bestrooi het met peper, zout en bloem. Bak het vlees (in een ovenvaste braadpan) in de boter met olijfolie lekker bruin, voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee.

Voeg het laurierblaadje, de oregano, de bouillon en de zongedroogde tomaat toe en blus af met t bier. Zet de pan met de deksel erop in de oven en laat het gerecht ruim 1 1/2 uur garen.

Haal de losse schillen van de bol knoflook af en snijd daarna met een scherp mes de bovenkant van de bol af. De bovenkant van de teentjes komen nu bloot te liggen. Neem 'n stuk aluminiumfolie, zet de bol hierop en besprenkel die met wat olijfolie. Vouw de folie dicht. Zet 't pakketje in de oven en pof de knoflook in ongeveer 45 minuten gaar.

Haal de bol dan uit de oven en laat hem ongeveer 10 minuten afkoelen. Knijp de knoflook uit de teentjes en prak het in een kommetje fijn met de appel-perenstroop (of gewone appelstroop). Roer het knoflook/stroopmengsel door t stoofvlees in de oven en laat t geheel daarna nog eens 1 1/2 uur garen.

Wij hebben het stoofvlees gegeten met aardappelpuree en rode kool maar het past natuurlijk ook prima bij dikke frieten en 'n salade. Eet smakelijk!

Tip: Je maakt dit gerecht lactose vrij door de roomboter te vervangen door lactose vrije boter of 't vlees alleen in olie te bakken.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 flinke uien
  • 1 kg doorregen runderlapjes
  • 4 eetlepels bloem
  • klontje roomboter
  • olijfolie
  • laurierblaadje
  • 4 takjes oregano
  • 200 ml runderbouillon
  • 3 eetlepels in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes
  • flesje dubbel bier
  • 1 bol knoflook
  • 4 eetlepels appel-perenstroop
  • peper & zout

Populair in dezelfde categorie