Stoofschotel met kastanjechampignons
In de herfst, als het weer wat kouder en natter is, krijg ik automatisch zin in stoofpotjes. Vaak is dat er een met stoofvlees maar vandaag stond er een vegetarische stoofschotel op tafel. Voor mij was dat geen probleem maar kun je nou echt niet zonder je stukje vlees bak er dan bijv. een spekburger (met lekker veel peper erop!) bij.
Snijd de kastanjechampignons in 4en, snipper de uien grof en de knoflook fijn. Was de wortel. Snijd die in de lengte door en daarna in niet te dikke plakjes. Was de paprika en snij die in stukjes.
Verhit een klontje boter of scheutje olie in een hapjes- of braadpan. Bak de champignons rondom bruin en doe dan de uien erbij. Schep goed om en bak de uien 2 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg dan de tomatenpuree, knoflook, wortel en de paprika toe. Schep om en bak ook 2 minuten mee. Bestrooi met bloem en de Funghi trifolati, schep om en blus af met rode wijn of het bier. Tip: wil je liever geen bier/wijn gebruiken neem dan wat extra bouillon.
Schenk nu water met 'n paddenstoel (of groente)bouillonblokje in de pan en roer door. Zet het vuur op klein en leg het laurierblad en de takjes tijm in de pan. Laat met deksel op de pan ongeveer 20 minuten heel zachtjes pruttelen.
Haal laurier en tijm uit de stoof en roer om. Proef... breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
Lekker met rijst, pasta of aardappelpuree. Eet smakelijk!
Tip: de liefhebbers van kaas scheppen nèt voor 't serveren nog n paar blokjes kaas door de stoofschotel.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram (kastanje)champignons
- 2 rode uien
- 200 gram (winter)wortel
- 1 rode paprika
- 2 tn knoflook
- 70 gram tomatenpuree
- 20 gram bloem
- 1 laurierblaadje
- 3 takjes tijm
- 100 ml rode wijn (of bier)
- 150 ml water
- 1 paddenstoel bouillonblokje
- 1 eetlp Funghi trifolati (blikje Jonnie Boer)
- versgemalen zwarte peper en zout