Eten wat de pot schaft!

Stoofpeer toetje

Nagerecht
< 30 min
4 personen
 koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Toen ik laatst weer eens stoofpeertjes gemaakt had bleven er een paar over. Normaal bewaar ik die dan in de koelkast en warm ze de volgende dag gewoon even op maar dat pastte niet bij het menu van die dag. 
Dus werd het plan B: een supersimpel maar zoooo lekker toetje!

Bereiding

Ik heb voor dit toetje 4 stoofpeertjes en ongeveer 6 eetlepels rode portsaus genomen die ik eerder heb gemaakt. Omdat dat, al zeg ik het zelf, echt de allerlekkerste stoofpeertjes waren die ik ooit geproefd heb! Als je nou geen zin of tijd hebt om dat zelf te doen kun je stoofperen ook kant en klaar kopen.

Verkruimel de koekjes of kruidnootjes.

Maak met 2 eetlepels een quenelle van de Griekse yoghurt (of schep wat yoghurt in een schaaltje) of leg een bolletje ijs op een bordje. Snijd een stoofpeertje als een waaiertje en leg dat erlangs. Druppel wat van de rode portsaus over en langs het peertje. 
Bestrooi met de koekkruimels.

Eet smakelijk!

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten

Populair in dezelfde categorie