Eten wat de pot schaft!

Steppegras

Bijgerecht
< 30 min
1 persoon
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Belgische keuken
Inleiding

Onze zuiderburen noemen dit steppegras maar ik heb ook wel eens iemand mini frietjes en stro-aardappeltjes horen zeggen. Maakt allemaal niet uit, we bedoelen eigenlijk allemaal hetzelfde nl. een bord vol met van die hele dunne frietjes! Ff een werkje om de aardappels te snijden maar daarna zijn ze zo klaar. 

Tip: Heb je nou geen frituurpan en wel zin in steppegras, dan kun je ze ook prima bakken in een pannetje met een paar cm zonnebloemolie! 

Bereiding

Schil de aardappels en was ze. Trek met een juliennesnijder dunne sliertjes van de aardappel. De snijder van de foto hieronder is een niet te groot, goedkoop ding. Ooit gekocht bij bol.com en werkt perfect  Ook leuk om te gebruiken voor courgetti of om sliertjes van een winterwortel te trekken. 

Tip: Heb je niet zo'n ding dan zou je de aardappel ook in dunne plakjes (ongeveer 2mm) kunnen snijden met een mandoline of scherp mes en die plakjes snij je daarna dan weer in luciferreepjes. 


Laat de aardappelreepjes een tijdje zwemmen in koud water om het zetmeel eraf te spoelen. Schep ze uit het water, leg ze op een schone theedoek en droog ze goed af. Hoe droger ze zijn hoe krokanter ze straks worden.

Verwarm ondertussen het frituurvet/olie tot 175 graden.

Bak de frietjes in niet te grote porties tegelijk in ongeveer 3 minuten goudbruin en krokant. 
Laat de frietjes uitlekken op een stuk keukenpapier en maal er dan wat zeezout over. Serveer direct, eet smakelijk!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 grote aardappelen
  • grof zeezout
  • frituurvet of -olie

Populair in dezelfde categorie