Eten wat de pot schaft!

Stamppot paksoi met perzik

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Hebben jullie dat ook wel eens.. dat het zomer is maar je toch zin hebt in stamppot? Zomer in Nederland betekent niet per definitie dat het mooi weer is. En op dat soort dagen maak ik graag een zomer-stamppot! Met groenten erin die lekker knapperig blijven en met iets zoets erin. Trouwens ook lekker in de winter 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in ongeveer gelijke stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. 
Was de paksoi. Snij de witte stelen in stukjes en zet apart. Snijd de bladeren ook in stukjes. 

Maak de paprika schoon en snij die in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes.

Als je vers selderijblad heb snij dat dan fijn. 
Haal de schil van 't teentje knoflook en snij 't grof.

Haal 4 halve perziken uit 't blikje, laat ze goed uitlekken op keukenpapier en snij ze dan in stukjes. 

Kook de aardappelen en de knoflook in water met een snufje zout gaar. Hoe lang dat duurt ligt een beetje aan hoe groot je de stukken hebt gesneden. Als ze gaar zijn doe je de witte stukjes paksoi erbij en kook je ze nog 2 minuutjes samen. Dan giet je het water af.

Doe 't klontje boter met 2 eetlepels van het perziksap uit blik in de pan en stamp (of prak met een vork) tot de aardappels een grove puree zijn. De witte stukjes paksoi zijn nog lekker knapperig 

Zet de pan op laag vuur en doe de rest van de ingrediënten in de pan. Alles behalve de groene paksoi! Schep om en warm de stamppot een paar minuten goed door. Dan gaan het groen van de paksoi erbij en breng je de stamppot op smaak met wat peper en zout. 

Als het geen vegetarisch gerecht hoeft te zijn kun je hier knapperig gebakken bacon of spekjes bij eten. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 flinke stuik paksoi 
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bosui
  • 1 theelp gesneden vers selderijblad of
    1 theelp gedroogde selderij
  • 2 flinke theelp grove milde mosterd (Marne)
  • 1 klein blikje (400 gr.) perziken op sap
  • peper en zout 
  • klein klontje (lactose vrije) boter

Populair in dezelfde categorie