Eten wat de pot schaft!

Spruitjessalade

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Dat spruitjes heel gezond zijn is algemeen bekend, of je een liefhebber bent is wat anders. Spruitjes hebben een specifieke smaak en geur die, zelfs als je ze kookt, niet zomaar verdwijnt. Maar... als je er een salade van maakt en er deze dressing over doet heb je niet eens in de gaten dat je spruitjes eet! 

Bereiding

Haal de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd de schone spruitjes daarna in hele dunne plakjes. Dat kan met een keukenmachine of een mandoline maar lukt ook prima met een scherp mes. Doe de gesneden spruitjes in een kom.

Snijd de appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof.

Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet even apart. Roer de balsamico en mosterd door het spekvet en laat (terwijl je door blijft roeren) 1 minuutje zachtjes pruttelen. Schenk deze dressing over de spruitjes en hussel 't even goed door elkaar.

Schep de spruitjes op een schaal en verdeel de appel, spekjes en de stukjes walnoot hierover. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram spruitjes
  • 75 gram spekjes
  • 2 eetlp balsamico crème
    of 4 eetlp balsamico azijn
  • 2 theelp mosterd
  • 1/2 appel
  • 20 gram walnoten
 

Populair in dezelfde categorie