Eten wat de pot schaft!

Spitskool met pit

Bijgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik herinner me dat wij vroeger thuis ook wel eens spitskool aten. Als mijn moeder die had gekookt hing er in de keuken die typische koollucht. Ik was geen fan van die kool... 

Door de spitskool te roerbakken met stoom blijft ie wat knapperiger.  En nu de kool ook 'n beetje pit heeft zet ik hem graag op tafel! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Schaaf of snijd de spitskool (of witte kool als je die lekkerder vindt) in dunne reepjes. Snijd de paprika in blokjes en de Spaanse peper zonder de zaadjes in de lengte in hele dunne reepjes. Pers het teentje knoflook. 

Schenk de olie in een hoge koekenpan. Leg de peper in de olie en verhit 2 minuten op laag vuur. Blijf roeren en zorg dat de peper niet verbrandt. Haal de peper uit de pan en leg even apart.

Zet het vuur hoog en roerbak de kool, paprika en de knoflook in de resterende olie voor ongeveer 3 minuten. Schenk dan 1/2 dl water in de pan zodat er stoom komt. Vuur mag nu op klein en laat de kool nu met de deksel op de pan 3 minuten garen. 

Haal de deksel van de pan, vuur weer hoog en laat zo, terwijl je blijft omscheppen, het laatste vocht verdampen. Breng de kool op smaak met 'n snuf zout. Bestrooi met de cayennepeper en sprenkel er tot slot de azijn over. Garneer met de reepjes gebakken peper.

Lekker bij nasi maar ook met een balletje gehakt en gebakken piepers Eet smakelijk! 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram spitskool
  • 1/2 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelp cayennepeper 
  • 3 eetlp zonnebloemolie
  • 2 eetlp witte wijn azijn
  • zout

Populair in dezelfde categorie