Eten wat de pot schaft!

Spinaziestamppot

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Stamppotje met verse spinazie.. vroeger zou ik bij de gedachte hieraan al rillingen krijgen, maar nu kan ik echt van spinazie genieten. Fijn dat smaken soms veranderen ;) 

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Snijd de knoflook fijn, de ui in (halve) ringen en de champignons in plakjes. Verhit wat olie in een wok en bak dit mengsel even aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Snijd de gekookte eieren in stukjes.

Maak een grove puree van de aardappelen, boter en de melk (of crème fraîche) en breng die op smaak met versgemalen peper en een snufje zout. Meng het groentemengsel, de eieren en de puree voorzichtig door elkaar. Strooi de geroosterde pijnboompitjes erover. Eet smakelijk!

Tip: Voor de verstokte vleeseter bak je nog een runderburger of bijv. een gepaneerde kipdijfilet bij deze stamppot.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram champignons
  • 3 hard gekookte eieren
  • 1 1/2 eetlp pijnboompitjes
  • scheutje (lactosevrije) melk
    of 1 1/2 eetlepel crème fraîche
  • klontje (lactosevrije)boter
  • versgemalen peper en zout
  • scheutje olijfolie

Populair in dezelfde categorie