Eten wat de pot schaft!

Spinazie tagliatelle met snijbonen en kiprolletjes

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Bij pasta denk ik automatisch aan tomaten of een tomatensaus. Maar eigenlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, helemaal als je het combineert met deze frisse romige saus!

Bereiding

Ik heb voor dit gerecht een verse spinazie tagliatelle (uit het koelvak van de supermarkt) gebruikt maar neem gerust de gewone tagliatelle of een andere verse pasta als je wilt. Een gedroogde pasta kan natuurlijk ook, die vraagt alleen net iets meer kooktijd.

Snijd de kipfilet in 6 langwerpige repen en maal er lekker wat peper over. Leg een blaadje salie op een plakje spek en leg daar een reepje kip op. Leg nog een blaadje salie op de kip en rol het plakje ontbijtspek er omheen. Tip: Heb je geen salie dan is de Funghi Trifolati uit zo'n blikje van Jonnie Boer ook erg lekker hierbij. Of neem wat gedroogde Italiaanse kruiden.

Pel de ui en snijd die in halve ringen. Snijd of rasp de knoflook. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van 1/2 citroen en pers dat deel uit. De andere helft van de citroen gebruiken we niet in dit recept.
Ik had (heel makkelijk en lekker snel!) een zak voorgesneden snijbonen gekocht maar je kunt ze natuurlijk ook zelf in smalle reepjes snijden.

Kook de snijboontjes ongeveer 5 minuutjes in water met 'n snufje zout. Schep de boontjes uit de pan en in een schaaltje. Kook de tagliatelle beetgaar in 't kookwater van de snijbonen en giet ze af.

Verhit de olie in een wok of hapjes pan. Bak de kipfilet-rolletjes om en om bruin en gaar. Haal uit de pan en houd warm onder alufolie. 

Fruit de ui met de knoflook in het bakvet van de kiprolletjes. Voeg de snijboontjes toe en roerbak ze 1 minuut mee. Schenk de witte wijn erbij en roer om. Doe dan de room, citroenrasp en 't sap en een draai peper bij de boontjes en laat even zachtjes inkoken. Schep de tagliatelle door de saus.

Garneer de tagliatelle met snijbonen en kiprolletjes met wat geraspte Parmezaanse kaas en serveer. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram verse tagliatelle met spinazie 
  • 200 gram kipfilet
  • 6 plakjes lang ontbijtspek of pancetta
  • 300 gram snijbonen
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1/2 citroen (rasp en sap)
  • 50 ml droge witte wijn
  • 125 ml (lactosevrije)room
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • 12 blaadjes verse salie
    of 1/2 eetlp Funghi Trifolati (blikje Jonnie Boer)
  • handje vol geraspte Parmezaanse kaas

Populair in dezelfde categorie