Eten wat de pot schaft!

Spinazie salade

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  Nederlandse keuken
Inleiding

Dit vind ik nou echt 'n mooi weer salade! Zo een die je snel ff maakt als het zonnetje schijnt en die je dan met een koel glaasje wit erbij buiten op eet  En die je trouwens ook makkelijk aanpast: Heb je geen spinazie in huis, neem sla! Geen liefhebber van feta? Neem geitenkaas. En die pistache nootjes mogen ook gerust geschaafde amandelen of stukjes walnoot zijn! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Was en droog de spinazie voorzichtig.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden.
Schil en ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Snijd de rode ui in 1/2 ringen.
Hak de pistache nootjes grof.

Leg de spinazie op een platte schaal. Daarop komen de 1/2 aardbeien, rode ui en de plakjes avocado. Verkruimel de feta en de pistache nootjes hierover. Drizzel tot slot de balsamico over de salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 100 gram (baby) spinazie
  • 15 aardbeien
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • stukje feta
    of geitenkaas 
  • handje vol pistachenootjes
  • balsamico crème 
    of azijn

Populair in dezelfde categorie