Spinazie met Japanse kruiden
Vroeger werd bij ons thuis de spinazie "gekookt en met 'n sausje" gegeten, en altijd in combinatie met gekookte aardappels en een gehaktbal. Best lekker en niks mis mee hoor, maar soms wil je liever iets anders.
Deze spinazie is gekruid met shichimi togarashi, een kruidenmelange uit zo'n blikje van Euroma Originalspices by Jonnie Boer. Die is best pittig dus kijk even hoeveel je gebruikt.
Verhit de olie in een wok en bak heel kort het sesamzaad met de kruiden. Zet het vuur nu hoog en voeg de spinazie in delen toe terwijl je blijft roeren. De spinazie zal snel slinken.
Voeg nu de geperste knoflook toe en roerbak totdat al het vocht verdampt is . Strooi er de ringetjes bosui over en serveer met bijvoorbeeld kabeljauwfilet met ham en gekookte aardappels of aardappelpuree. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 gram gewassen spinazie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlp sesamzaad
- 1/2 eetlp shichimi togarashi
- 3 bosuitjes in dunne ringetjes
- 2 eetlp olie
- 'n snufje zout