Sperziebonen speciaal
Als je tafelgenoot nou niet zo van "gewone" boontjes houdt dan maak je er toch net wat anders van. Vandaag aten we dus speciale boontjes ;)
Was de boontjes en snijd de puntjes eraf. Blancheer ze tot ze beetgaar zijn.
Neem een wok (of koekenpan) en smelt de boter/olie. Bak hierin 1 minuut de ui, de knoflook en het pepertje. Voeg dan de tomaatjes en de champignons toe en bak deze kort mee. Warm dan de sperzieboontjes / haricots verts nog even mee terwijl je blijft roeren. Serveer direct. Heel lekker bij bijvoorbeeld een perfect rosé gebakken varkenshaasje. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 250 gram sperzieboontjes (of haricot vert)
- 200 gram champignons in 4en gesneden
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 klein spaans pepertje in ringetjes
- 10 snoeptomaatjes doorgesneden
- klontje (room)boter of scheutje olijfolie