Speculaas latte
Een echte koffieleut weet vast wat een cafe latte of latte macchiato is: een warme koffiedrank gemaakt met espresso en veel warme melk. Nu drink ik zelf altijd zwarte koffie dus al die toevoegingen zijn voor mij meestal wat veel. Manlief is echter wel een liefhebber, helemaal van deze uitvoering!
Je begint met het maken van de siroop. Daarvoor zet je op laag vuur een steelpannetje met daarin het water, suiker en de speculaas/koekkruiden. Je moet er even bij blijven en constant blijven roeren, De suiker lost dan op in het water. Het geheel laat je een paar minuten inkoken tot je een mooie stroop overhoudt. Zet het vuur uit, laat de speculaassiroop een beetje afkoelen voordat je die in een schoon glazen potje doet.
Verwarm de melk in een pannetje. Klop de warme melk met een garde een beetje schuimig. Hoeft geen dik schuim te zijn hoor. Zet 2 kopjes sterke koffie (of 2 dubbele espresso's ). Klop de slagroom.
Doe 1 flinke eetlepel van de siroop in een glas of mok. Schenk hier de warme koffie en de schuimige melk op. Top je speculaas-latte af met een toef slagroom en wat kaneelpoeder. Eet smakelijk!
Tip: Je gebruikt niet alle siroop dus zorg ervoor dat je een schoon potje hebt voor het restant. Daarin kun je dat een hele tijd bewaren.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 kopjes sterke koffie (2 dubbele espresso's)
- 150 ml melk
- 2 eetlp speculaas siroop
- slagroom
- kaneelpoeder
Ingrediënten speculaas siroop:
- 100 g bruine suiker
- 2 tl koekkruiden
- 200 ml water