Spaghetti met rucola en garnalen in roomsaus
Spaghetti met rucola en garnalen is zo'n zomers gerechtje dat ik wel vaker maak.
Heel simpel: garnalen met wat versgemalen peper erover even bakken in 'n scheutje olie en die dan met de rucola door de spaghetti. Beetje Parmezaanse kaas erover en klaar!
Maar vandaag wilde ik er graag een sausje bij, en dan niet te zwaar maar wel lekker romig. En das gelukt ;)
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan en zet ze even apart.
Snij de knoflook in hele dunne plakjes en de peper in 1/2 ringen.
Dep de garnalen goed droog en bak ze in 'n flinke scheut olijfolie tot ze nèt roze kleuren. Haal de garnalen uit de pan en zet apart. Ik gebruik hiervoor mijn hapjespan. Die heeft geen anti-aanbaklaag. Er dus blijft dus wat 'aanbaksel' achter op de bodem maar das nou net de bedoeling ;)
Fruit de knoflook en de peper heel zachtjes in de overgebleven olie. Blus af met de witte wijn en het water. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer goed door. De aanbaksels komen nu los en geven extra smaak aan de saus. Zet het vuur op klein en laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken.
Kook de spaghetti intussen beetgaar in ruim water met een scheutje olijfolie. Dan gaat je pasta niet plakken :)
Doe de kookroom bij de saus en laat nog een paar minuten pruttelen. Maak de saus af met fijngesneden bieslook en de citroenrasp. Doe de garnalen in de saus en roer een keer om.
Giet de spaghetti af. Doe de spaghetti samen met de rucola bij de saus in de hapjespan. Schep voorzichtig door elkaar. Laat nog 2 minuten doorwarmen, strooi de pijnboompitjes over de pasta en serveer direct. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram grote garnalen
- 2 teentjes knoflook
- flinke scheut olijfolie
- 1 Spaanse peper
- rasp van 1/2 citroen
- handje pijnboompitjes
- 1 (vis)bouillonblokje voor 500ml
- 1 dl witte wijn
- 1 dl water
- 250 ml (kook)room of lactose vrije room
- 100 gram rucola
- bieslook
- 400 gram spaghetti