Eten wat de pot schaft!

Spaghetti met knoflook en Parmaham

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Spaghetti Aglio e Olio... Staat op elke menukaart in Italië. Maar ook thuis is dit gerechtje goed te maken, niet moeilijk en zo klaar. Zorg wel voor een beetje goede olijfolie, die maakt echt het verschil 

Bereiding

Rasp of snijd de knoflook heel fijn. Snijd de Spaanse peper (zonder zaadjes) in halve ringen. Schenk de olijfolie in een steelpannetje en doe daar de knoflook en peper in. Verwarm op laag vuur maar pas op: zorg dat de knoflook niet verbrandt.

Snijd de peterselie zo fijn mogelijk en zet even apart. Het lijkt veel peterselie maar die neutraliseert de knoflook een beetje  Kook de spaghetti beetgaar in water met een heel klein beetje zout. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op je bakplaat en leg daar de plakjes ham of pancetta langs elkaar op. Bak die een minuutje of 5, haal ze eruit en laat even uitlekken op keukenpapier.

Giet de spaghetti af in een vergiet en doe terug in de pan. Schenk de warme knoflookolie en de peterselie over de spaghetti en roer voorzichtig om. Rasp er tot slot nog wat Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!

Lekker met een salade van rucola, geblancheerde sperzieboontjes en hussemusse tomaatjes

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper (zonder zaadjes)
  • 6 takjes peterselie
  • 75 ml lekkere olijfolie
  • vers gemalen peper
  • 200 gram gesneden Parmaham
    of pancetta
  • geraspte Parmezaanse kaas

Populair in dezelfde categorie