Eten wat de pot schaft!

Spaghetti met doperwtjes en spinaziesaus

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Dit is een gerechtje waar je alle kanten mee op kunt! Lekker, gezond, snel klaar, koolhydraatarm, vegetarisch of juist niet, alles kan. Ik geef het recept zoals ik het dit keer gedaan heb maar onder aan staan tips om à la hussemusse te variëren. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kook de spaghetti beetgaar in water met n snuf zout en giet af.

Was de courgette en snijd er met een spiraalsnijder sliertjes van. Heb je die niet schaaf er dan met een kaasschaaf plakken van en snijd die weer in dunne reepjes. Zet even apart.

Zet de bevroren doperwtjes ruim 5 minuutjes in heet water en giet af.

Doe de bevroren spinazie in een steelpannetje en zet dat op laag vuur. Als de blokjes spinazie bijna ontdooid zijn roer je de kruidenkaas erdoor. 

Snipper de ui en fruit die met een klein scheutje olijfolie in een wok of hapjespan. Doe de courgetti bij de ui en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg dan de spaghetti en de doperwtjes toe en schep alles door elkaar. Laat 1 minuut doorwarmen. Schenk de warme spinaziesaus over de pasta, schep 1x om en serveer direct. 

Draai tot slot flink wat peper over het gerechtje en garneer met pijnboompitjes.
Lekker met wat snoeptomaatjes. Eet smakeljik!

Tip: Courgetti kun je ook kant en klaar kopen in de supermarkt. 

Tip: Vervang de spaghetti door extra courgetti voor een koolhydraatarme versie van dit gerecht.

Tip: Als het gerecht niet vegetarisch hoeft te zijn kun je er nog wat stukjes gebakken bacon en/of Parmezaanse kaas over strooien.

Tip: Vervang de kruidenkaas door roomkaas en voeg je eigen kruiden toe.

Tip: Neem een lactose vrije roomkaas voor een lactose vrij gerecht. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 100 gram spaghetti
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 200 gram diepvries spinazie
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • 75 gram kruidenkaas (bijv.boursin)
  • versgemalen peper en zout
  • geroosterde pijnboompitjes
  • snoeptomaatjes
  • optioneel: plakjes gebakken bacon en/of
    geraspte parmezaanse kaas

 

Populair in dezelfde categorie