Spaghetti Bolognese
Dit is zo'n lekkere tomatensaus voor bij spaghetti... die moet je echt maken, alleen al voor de geur, heerlijk! Het kost je niet eens zo veel tijd want je oven doet het meeste werk :D
Ik heb deze saus eerst gemaakt in de wok en heb daarna alles in de tajine in de oven gegaard. Maar je kunt ook een ovenvaste schaal of pan met deksel gebruiken. Als je geen oven hebt zet dan je pan op het kleinste pitje op een warmhoudplaatje.
Ow, en ik weet dat dit gerecht totaal iets anders is dan de Ragú Bolognese die ze in Italie serveren. Das echt iets anders dus niet vergelijken. Doe ik dat ook niet
Snij het ontbijtspek in reepjes en bak dit aan in een scheutje olijfolie. Snij de uien en de knoflook fijn en fruit dit samen met de rozemarijn ongeveer 1 minuutje mee.
Bak dan kort het gehakt (5 min.) en roer de Spaanse peper, de oregano en het verkruimelde bouillonblokje door het mengsel.
Snij de trostomaten in blokjes, de gedroogde tomaatjes in reepjes en voeg dit samen met de tomatenblokjes (uit blik) en de gezeefde tomaten door het gehaktmengsel.
Warm alles goed door en zet de pan met de deksel erop in de oven (60 minuten op 150 graden) en wacht.... Of zet je pan op laag vuur op een warmhoudplaatje (dan wel af en toe roeren).
Roer voor het opdienen de saus even goed door en proef. Breng indien nodig op smaak met wat peper en zout.
Kok de spaghetti in ruim water als je saus bijna klaar is. Giet het kook water af en spoel snel wat koud water over de pasta. Roer er tot slot nog een scheutje olijfolie door, dan plakt ie niet . Schep de saus over pasta en garneer met 'n handje verse basilicum & geraspte Parmezaanse kaas. Lekkere groene salade erbij en klaar! Eet smakelijk!
Tip: Ik maak deze saus, als ik een drukke dag voor de boeg heb, vaak de avond van te voren. Daar wordt ie nog lekkerder van en is het daarna alleen maar een kwestie van opwarmen. Te grote portie? invriezen gaat prima!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram rundergehakt
- 100 gram gerookt ontbijtspek
- 500 gram trostomaten
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 pakje gezeefde tomaten (500 ml)
- 3 flinke teentjes knoflook
- 2 uien
- 1/2 Spaanse peper (zonder zaad en in ringetjes)
- 1 dessertlepel gedroogde rozemarijn
- 1 dessertlepel gedroogde oregano
- 1 runderbouillon blokje (voor 500ml bouillon)
- vers gemalen peper & zout
- 2 scheutjes olijfolie
- spaghetti