Spaghetti and meatballs
Lekker, simpel en snel klaar. Das een prima combinatie voor een doordeweekse dag dacht ik zo. Vandaag dus spaghetti met tomaten-groentesaus en gehaktballetjes op het menu! Ik heb een zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus gebruikt maar je kunt ook een pak gezeefde tomaten nemen. Doe er dan nog wel wat extra basilicum of Italiaanse kruiden bij, echt veel lekkerder ;)
Meng het gehakt met de funghi trifolati, de knoflook, het ei en paneermeel. Vorm hier balletjes van. Als je ze even een 1/2 uurtje afgedekt in de koelkast zet dan kun je ze straks makkelijk bakken zonder dat ze kapot gaan.
Snijd de groenten (paprika, rode ui, wortel, prei, courgette enz.) of doe eens makkelijk en neem een zak voorgesneden groenten ;) Bak de gehaktballetjes in een scheutje olijfolie bruin en bijna gaar. Haal ze uit de pan en roerbak de groenten.
Voeg de saus toe, roer even door en laat zachtjes warm worden. Balletjes mogen nu weer terug in de pan. Leg de stukjes mozzarella op de saus, deksel op de pan en laat het geheel nog 5 minuutjes pruttelen. Dan worden de groenten ietsie zachter en is het gehakt goed gaar.
Kook ondertussen de spaghetti net gaar in ruim water met een beetje zout. Giet af, klein scheutje olijfolie en een draai peper erover. Een keer omroeren en klaar! Eet smakelijk!
Tip: Serveer de balletjes met de saus ook eens als borrelhapje :D
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 gram gemengd gehakt
- 1 eetlp Funghi Trifolati (blikje kruidenmix Jonnie Boer)
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 ei
- beetje paneermeel
- ruim 1/2 liter Italiaanse tomatensaus
- 500 gram gemengde Italiaanse roerbakgroenten
- 1 bolletje mozzarella in stukjes
- ong. 400 gram spaghetti
- beetje zout en wat vers gemalen peper
- scheutje olijfolie