Eten wat de pot schaft!

Slavinken in paprikasaus

Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Slavinken, je kent ze vast wel. Van die gehaktrolletjes gewikkeld in een plakje ontbijtspek. Mijn moeder maakte die vroeger al, gewoon even aanbraden en dan nog wat laten sudderen in jus. Ik heb ze ook even aangebraden maar laten garen in een kruidige saus van paprika en tomaat. Heerlijk bij rijst of aardappeltjes!

Bereiding

Bak de slavinken (of neem gehaktballen) even aan en haal ze uit de braadpan.
Snipper de rode ui en de knoflook fijn. Smoor ze in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Snijd de Spaanse peper in ringetjes en voeg samen met het 5 kruidenpoeder toe. Roer even om.

Snijd de paprika in stukjes en doe ze samen met de tomatenblokjes en de ketjap in de pan. Roer door en breng aan de kook. Vuur mag nu op klein. (warmhoudplaatje onder de pan is slim) Leg de slavinken, het laurierblaadje en de steranijs in de saus. Laat het geheel een half uurtje pruttelen totdat de paprika zacht en de slavinken gaar zijn. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 slavinken (of gehaktballen)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 4 eetlp ketjap manis
  • 1/2 theelp 5 kruidenpoeder
  • 1 Spaanse peper
  • 1 steranijs
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • scheutje olie

Populair in dezelfde categorie