Eten wat de pot schaft!

Shoarma plaattaart

Hoofdgerecht Hapje Lunch
30-60 min
3 personen
 warm
Inleiding

De ene had zin in pizza de andere wilde iets met shoarma... oké shoarma plaattaart dus! 

Tip: Als je nou een stuk overhoudt dan kun je dat de volgende dag weer gewoon in de oven opwarmen. Maar ik vind dat zelf eigenlijk nooit zo'n succes. Wat wel goed gaat is het stukje plaattaart op 'n velletje bakpapier op de bodem van een koekenpan leggen en dan op heel laag vuur verwarmen. 

Bereiding

Warm de oven voor op 220 graden. (Heteluchtoven op 200 gr.)

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op het bakpapier en plak ze aan elkaar met een druppeltje water. Prik in het midden van het bladerdeeg met een vork gaatjes maar laat rondom ongeveer 1 cm vrij. 
Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas of de knoflooksaus (dus niet over de rand). 

Snijd de champignons in plakjes, de rode ui in 1/2 ringen, paprika in reepjes en de prei in ringen.

Bak de shoarma reepjes en de champignons in een scheutje olie.
Beleg het bladerdeeg met het vlees, de champignons, prei, rode ui en de geraspte kaas. 
Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten op 220 graden (hetelucht op 200) in het midden van je oven. Let op: niet elke oven is het zelfde dus kijk na 20 minuten of het niet te hard gaat. 

Tip:  Ik weet het..je zet dit niet op tafel om nou eens heel gezond te doen dus wil je wat extra vitamientjes serveer er dan een gemengde salade bij. En een schaaltje knoflooksaus 😉  Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 eetlp roomkaas of
    knoflooksaus
  • 1 prei
  • 150 gram champignons
  • 250 gram shoarmavlees
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • handje vol geraspte kaas

Populair in dezelfde categorie