Eten wat de pot schaft!

Shoarma met rijst en paprika

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 2.00 u)
 warm  lactosevrij
Inleiding

Ja, het kost je idd iets meer tijd dan wanneer je zo'n kant en klaar bakje shoarmavlees neemt maar deze shoarma is ook wel een stuk lekkerder. En gezonder want je gebruikt veel minder zout en je bepaalt zelf de kwaliteit van je vlees. Lamsvlees, scharrelkip of varkensvlees, het kan allemaal. Lekker met rijst of met een pitabroodje met wat salade en knoflooksaus! 

Bereiding

Snijd het vlees in dunne plakjes of reepjes. Maak een marinade van 2 eetlp olie, Griekse yoghurt, citroensap en de shoarmakruiden. Meng de reepjes vlees door de marinade, dek goed af en zet minimaal 2 uur (als je wat meer tijd hebt een nachtje) in de koelkast.

Kook intussen de basmatirijst gaar in ruim water met een kippenbouillonblokje of wat zout. Giet af en laat helemaal afkoelen.

Haal 't vlees uit de koelkast en laat even op temperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook, snijd de paprika in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een wok. Voeg het vlees toe en bak de reepjes kort. Doe de ui en de knoflook erbij en laat kort meebakken.

Voeg de gekookte rijst bij het vlees en roerbak deze een paar minuten mee. Roer tenslotte de stukjes paprika toe. Roer nog even door en laat nog 1 minuutje staan. Serveer met een lekkere salade of met bijv. roerbak groenten met een knoflooksausje. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram beenham
  • 5 theelp shoarmakruiden
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 eetlp citroensap
  • 2 eetlp zonnebloemolie
  • 1 flinke eetlp (lactosevrij) Griekse yoghurt
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 75-100 gram (basmati)rijst pp
  • 1 kippenbouillon blokje of een snufje zout

Populair in dezelfde categorie