Eten wat de pot schaft!

Shaslick

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
warm  lactosevrij
Inleiding

Bij mooi weer denken we al snel aan bbqen met lekkere sateetjes, worstjes en bijv. shaslick. Eerlijk gezegd liet ik die laatste meestal aan me voorbij gaan. Ik was gewoon niet zo'n liehebber, vond ze vaak te droog.  Was...want nadat ik deze versie gemaakt had was ik om! Ik heb de blokjes varkenshaas namelijk eerst een tijdje gemarineerd waardoor ze ineens wel heerlijk sappig bleven.

Tip: En is het nou niet zo'n mooi weer of heb je geen bbq? Bak de spiesjes dan gewoon ff in een grill- of koekenpan!

Bereiding

Leg de houten spiesjes 1 uurtje in water zodat ze niet aanbranden als je de shaslick gaat grillen.

Snijd de varkenshaas in niet te kleine blokjes en maal er lekker wat peper over. Meng in een schaaltje het fijngesneden sjalotje, de geraspte knoflook, olie, citroensap en de gedroogde oregano. Schenk dit over het vlees en laat dit minimaal 1 uurtje (langer mag altijd) marineren.

Snijd ondertussen de paprika's  en rode ui in stukken van ongeveer 2x2 cm.

Rijg eerst het ontbijtspek aan je spiesje, dan 'n stukje vlees, weer 't plakje ontbijtspek, stukje paprika, spek, vlees etc. Het is de bedoeling dat je het spek om en om aan 't spiesje rijgt. 
Laat de spiesjes 1/2 uurtje buiten de koelkast op temperatuur komen voordat je ze op de bbq legt. Rooster de shalick om en om bruin en draai ze regelmatig.  Serveer met een beetje knoflooksaus. Eet smakelijk!

Tip: Bak je shaslicks vooral ook niet te lang, 'n kleine 8 minuten (dus 2minuten aan elke kant) is meer dan genoeg. Het ligt er een beetje aan hoe groot je de blokjes vlees hebt gesneden. De gemarineerde varkenshaas is heerlijk mals vlees maar door het te lang te bakken wordt 't alsnog droog en das natuurlijk niet de bedoeling. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 350 gram varkenshaas
  • 1/2 groene (of gele) paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 ons ontbijtspek (langwerpig)
  • 4 houten spiesjes

Ingrediënten voor marinade:

  • 3 eetlp zonnebloemolie
  • 2 theelp gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlp citroensap
  • versgemalen peper

Populair in dezelfde categorie