Scones met witte chocoladeroom
Hussemusse deed weer mee aan een receptenruil op Instagram. Bij deze swiepswoepswap is het de bedoeling dat je een recept van iemand namaakt of aanpast aan je eigen smaak. Wij werden dit keer gekoppeld aan de blog van Roos van https://www.happilyafterfood.nl en we gingen bakken!
Warm de oven voor op 210 graden (hetelucht op 190) en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Snijd de boter in stukjes en doe dit samen met het zelfrijzend bakmeel in een kom. Kneed dit met je vingers tot je een kruimelig deeg hebt. Doe dan de suiker, citroenrasp en 't zout erbij en roer alles goed door elkaar. Schenk de melk in de kom en meng door elkaar met een vork. Kneed dan verder met een hand tot je een bal hebt. Het deeg is best plakkerig maar dat is geen probleem. Gewoon even doorkneden, komt goed.
Bestrooi je werkblad met een beetje bloem en druk het deeg met je handen uit tot je een lap deeg hebt van 2 cm dik. Neem een steker van 5 cm doorsnee (die had ik niet maar ging ook prima met een klein glaasje!) en druk de scones uit 't deeg. Tip: druk de restjes deeg bij elkaar en vorm zo nog een scone)
Leg de scones op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met 't geklutst ei of een beetje melk.
Bak de scones in het midden van de oven in ongeveer 15 minuutjes gaar. Elke oven is anders dus check met een satéprikker of de scones gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat de scones op een rooster afkoelen.
Maak ondertussen de witte chocoladeroom: Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker. Klop in een schaaltje de roomkaas los met citroensap en de poedersuiker. Schep de losgeklopte roomkaas voorzichtig door de slagroom.
Snijd de chocola in kleine stukjes en doe die in een kommetje. Dek af met huishoudfolie, smelt de chocola in de magnetron maar laat de chocola niet echt warm worden. Je kunt dit ook au bain-marie (dus boven een pan met gekookt water) doen. Beide manieren zijn goed, kijk maar wat jij 't makkelijkst vindt. Roer de gesmolten chocola nog even goed door en schep die dan door 't roommengsel. Bewaar op kamertemperatuur tot de scones zijn afgekoeld.
Serveer de scones met de witte chocoladeroom en bijvoorbeeld verse aardbeien en/of een klein lepeltje aardbeienjam. Frambozen erbij zijn ook erg lekker. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
Ingrediënten voor de scones:
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram roomboter
- 1 eetlp fijne kristalsuiker
- 100 ml melk
- snufje zout
- 1/2 eetlp gesuikerde citroenrasp (potje Dr.Oetker) of
rasp van een 1/2 biologische citroen - 1/2 geklutst ei of
3 eetlp melk
Witte chocoladeroom
- 80 gram witte chocola
- 80 gram roomkaas
- 1/2 eetlp poedersuiker
- 1 theelp citroensap
- 100 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- een paar eetlp aardbeienjam en/of
een paar verse aardbeien