Eten wat de pot schaft!

Scholfilet met garnalen in witte wijnsaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
warm  lactosevrij  Franse keuken
Inleiding

Dit is zo'n gerechtje wat je binnen een 1/2 uurtje op tafel hebt staan. Lekker snel voor een doordeweekse dag maar het ook prima voor een etentje met vrienden. 

Bereiding

Dep de scholfilets droog met wat keukenpapier. Bestrooi ze met wat citroenpeper en een klein beetje zout. Doe de bloem op een bord, haal de vis erdoor, klop het overtollig meel eraf en zet heel even aan de kant.

Doe de olie in een steelpannetje en fruit daarin het heel fijngesnipperde sjalotje zo'n 6 minuten. Blus af met de wijn en de visfond. Laat de vloeistof zachtjes inkoken tot je ongeveer 100 ml. over hebt. Doe dan de slagroom erbij en kook verder in tot de saus de juiste dikte heeft. Proef en breng op smaak met een draai peper en wat dille.

Smelt het klontje boter in een ruime koekenpan en bak de filets ongeveer 3 minuten. Draai ze om en bak de andere kant. Niet te lang, het ligt er een beetje aan hoe dik de filets zijn maar een paar minuutjes is echt genoeg.

Roer de garnalen voorzichtig door de saus. Leg de visfilet op een warm bord, lepeltje (of 2 ;) ) witte wijnsaus erover, that's it! Serveer er bijv. aardappelpuree en gestoofde prei bij. Of zoals op de foto: gebakken aardappeltjes en een lekkere salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 verse scholfilets
  • 150 gram garnalen
  • 1 sjalotje
  • klein scheutje olie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml visfond (of bouillon)
  • 150 ml (lactosevrije) room
  • 4 eetlp. bloem
  • klontje (lactosevrije) boter
  • beetje dille
  • citroenpeper en snufje zout

Populair in dezelfde categorie