Schnitzel met Hollandse groenten in piccalillysaus
Ik vind dit nou echt een lekker voorjaarsgerecht! Het heeft volop smaak en dit eenpans gerecht is lekker snel klaar. 😊 Ik heb dijon mosterd in de saus gebruikt en die is best wel pittig. Hou daar rekening mee en gebruik eventueel wat minder of neem een andere mosterd.
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bakken. Bestrooi de lapjes met flink wat peper en 'n snufje zout. Bak het vlees aan beide kanten mooi bruin en blus af met het warme water. Roer dan het kerriepoeder en het vocht van de zilveruitjes door de jus. Doe de deksel op je pan, zet het vuur op klein en laat het vlees rustig gaar sudderen.
Voeg dan de roerbakgroenten toe. Snijd de augurken in schijfjes en doe ze samen met de uitjes bij de groenten en het vlees. Schep 1x om en laat zo'n 5 a 8 minuten met de deksel op de pan op laag vuur staan. Hoelang precies dat ligt aan hoe grof je groenten gesneden zijn.
Als de groenten beetgaar zijn roer je de mosterd door de saus. Maak de maïzena aan met een eetlepel water en roer door de saus om die iets te binden. Proef... breng op smaak met wat peper en zout. Lekker met krielaardappeltjes 😊 Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 schnitzels of
hamlapjes of karbonades - Peper en zout
- klontje boter of olie
- 2 1/2 dl warm water
- 1 eetlp kerriepoeder
- 400 gram Hollandse roerbakgroenten
- 2 zoet zure augurken
- 4 eetlp zoet zure zilveruitjes
- 1/2 dl vocht van de uitjes/augurken
- 2 theelp dijon mosterd
- 1 theelp maïzena