Saucijzenbroodjes
Niks moeilijks aan het maken van een saucijzenbroodje. Het duurt niet lang om ze te maken en je bepaalt zelf hoe pittig je ze wilt hebben. En dus zijn ze veel lekkerder dan die kant en klare broodjes uit de supermarkt. Aan de slag dus 😉
Warm de oven voor op 200 graden. (Hete luchtoven op 180)
Leg de plakjes bladerdeeg langs elkaar zodat ze kunnen ontdooien.
Klop 1 ei los in een schaaltje.
Meng het gehakt met het andere ei, paneermeel, sambal, paprikapoeder, geperste knoflook en wat peper en zout. Kneed alles goed door elkaar en verdeel het in 8 porties. Maak hier 8 rolletjes van.
Leg op elk plakje bladerdeeg een rolletje. Maak rand van het bladerdeeg een beetje vochtig met water (dan plakt het goed) en vouw het deeg dicht over het gehaktrolletje. Druk de rand aan met een vork zodat je van die streepjes krijgt. Bij de zijkanten hoeft dat niet, daar mag je gerust wat van de vulling zien.
Bestrijk tot slot de saucijzenbroodjes bovenop met het opgeklopte ei. En dan mogen ze in de oven. Na zo'n 25 minuutjes zijn ze gaar en zien ze mooi bruin. Serveer ze met een schaaltje curry- of gewone ketchup. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 300 gram gehakt
- 2 theelp sambal
- 1 theelp paprikapoeder
- 1 geraspt teentje knoflook
- 2 eieren
- 2 eetlp paneermeel
- Peper en zout
- 8 plakjes bladerdeeg