Eten wat de pot schaft!

Salade van veldsla en gerookte makreel

Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Simpeler dan dit gaat het niet worden ;) De veldsla kun je gewoon in de supermarkt kopen, gewassen en wel! Vaak hebben ze daar ook gerookte makreel. Erg lekker en, niet onbelangrijk, je krijgt ineens flink wat gezonde vetten binnen :D

Wij houden wel van een beetje pit dus heb ik dit keer gerookte makreelfilet met zwarte peper bij de visboer gekocht. Maak een grote schaal (strooi er eventueel nog wat knoflook croutons over) of maak er 4 voorgerechtjes van.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Meng in een kommetje de yoghurt met de mayo, olijfolie en 't citroensap. Breng op smaak met wat zwarte peper. De yoghurtsaus blijft een beetje fris/zuur, past prima bij het rokerige van de makreel.

Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Doe de salade in een schaaltje, stukjes gerookte makreel en tomaatjes er bovenop. Hier en daar nog een druppie van de yoghurtsaus en strooi er voor de gezelligheid nog wat citroenrasp over! Eet smakelijk!

Tip voor de lunch: besmeer een knapperig broodje met de yoghurtsaus en leg daar dan de sla, tomaatjes en gerookte makreel op, heerlijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 zak veldsla (75 gram)
  • ong. 200 gram gerookte makreel
  • 12 snoeptomaatjes
  • 2 eetlp lactosevrije (Griekse) yoghurt
  • 2 eetlp mayonaise
  • 1 eetlp citroensap
  • klein scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • rasp van 1/2 citroen

Populair in dezelfde categorie