Eten wat de pot schaft!

Salade met zalm en ananas

Voorgerecht Bijgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij
Inleiding

Zon, verse vis en ananas...Sommige gerechtjes hebben gewoon geen inleiding nodig.
Tip: Voor de zalm van dit gerechtje zou ik even bij de visboer langs gaan. Je eet de zalm namelijk bijna rauw en dan moet die wel echt super vers zijn. Tis een tip dus doe ermee wat je wilt

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Nog een tip: Je kunt de zalm heel makkelijk in dunne plakjes snijden als je hem een uurtje in de diepvries legt. De zalm is dan licht bevroren en is met een scherp mes simpel in dunne plakjes te snijden. 

Snij de zalm in dunne plakjes en zet even apart om op temperatuur te komen.

Als je de roze peperkorrels gebruikt stamp ze dan 1x met wat grof zeezout in een vijzel, doe er 1 eetlp heet water bij en zet apart om af te koelen.

Snijd de ananas in de lengte doormidden. Je gebruikt voor deze salade maar 1/2 ananas, de andere helft mag je lekker opsnoepen Snij de schil en de harde kern van de ananas. Snij de ananas dan in de lengte in dunne schijven van max.1/2 cm dik. Verhit 1 eetlp olijfolie in een koekenpan en bak de schijven ananas aan beide kanten tot ze karamelliseren. Zet ze daarna even apart.

Snij de venkel en de rode ui in dunne plakjes. Rasp eerst de schil van de citroen en pers hem daarna uit. Snij de bosui in ringetjes.

Leg om en om ananas, zalm en de helft vd venkel op een schaaltje. Verdeel de ringen rode ui, de rest vd venkel, dille, citroenrasp en ringetjes bosui erover. Schenk het citroensap over de zalm en strooi het nigella zaad over de salade. 

Schenk vlak voordat je de salade serveert wat olijfolie (en eventueel de gezouten rode peperkorrels) over de salade en Eet smakelijk! 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram super verse zalmfilet aan 'n stukje
  • 1/2 verse ananas
  • 1/2 venkelknol
  • 1 lente ui
  • 1/2 rode ui
  • 2 takjes verse dille
  • 1/2 theelp nigella zaad
  • 1 theelp gedroogde dille
  • snufje zeezout
  • optioneel: 1 theelp roze peperkorrels 
  • 1 biologische citroen
  • scheutje olijfolie

Populair in dezelfde categorie