Eten wat de pot schaft!

Salade met rode biet

Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  Nederlandse keuken
Inleiding

Rode bietjes...Ik heb er niet zoveel mee. Maar manlief vindt ze heerlijk dus af en toe koop ik een potje voor hem die hij dan het liefst koud eet als 'n salade. De volgende keer vervang ik dat potje bietjes voor vers gekookte exemplaren want eerlijk gezegd vond ik ze in combinatie met de rest van de salade toch best lekker

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en zet even apart.

Leg de gemengde sla op een mooie schaal en verdeel daar de bietjes, zilver uitjes, stukjes geitenkaas en avocado over. Verkruimel de uitgebakken bacon en de stukjes walnoot over de salade. 

Schenk net voordat je aan tafel gaat pas de dressing over de salade. Lekker met geroosterd brood met boter! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 80 gram gem. sla
    of bijv. rucola
  • 1 avocado
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 plakjes uitgebakken bacon
  • 2 eetlp zilveruitjes
  • 1/2 potje rode biet
    of 1 vers gekookte rode biet
  • wat walnoten

Ingrediënten voor de dressing:

  • 4 eetlp olijfolie
  • 1 eetlp azijn
  • 1 theelp grove milde mosterd (Marne)
  • vers gemalen peper en zout

Populair in dezelfde categorie