Eten wat de pot schaft!

Salade met rivierkreeftjes en limoensaus

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm
Inleiding

Super simpele salade die je zowel als voorgerechtje maar ook als lunch kunt serveren. Ik heb er een foccacia met wat geraspte mozzarella bij geserveerd. Die kun je zelf maken maar ze zijn ook kant en klaar te koop, alleen nog ff afbakken. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Was de sla en verdeel die over 2 borden.
Snijd de avocado door, verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes en leg ze op de sla.

Was de tomaatjes, snij ze doormidden en vverdeel ze over de sla.

Pers de limoen uit. Meng 3/4 van het sap met de mayonaise en een draai versgemalen peper. Proef.. Je moet de limoen echt goed proeven maar het sausje mag niet zuur zijn. Voeg de rest van het limoensasp toe als je dat nodig vindt.

Verdeel de rivierkreeftjes over de salade en schenk de limoensaus erover. Garneer met wat peterselie. 
Serveer met foccacia of wat stokbrood. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 60 gram gemengde sla
  • 1 avocado
  • 10 (honing)tomaatjes
  • 150 gram rivierkreeftjes
  • 1 limoen
  • 3 eetlp mayonaise
  • vers gemalen peper 

Populair in dezelfde categorie