Salade met peer en blauwe kaas
Als je zin hebt in een makkelijke, snelle en gezonde lunch dan is dit echt een aanrader! Het knapperige van de sla, 't zoete van het fruit gecombineerd met het zoute, pittige van de kaas is echt top! Deze salade is als lunch bedoeld voor 2 personen. Serveer je de salade als een bijgerecht dan is het genoeg voor 3 personen.



Meng de ingrediënten voor de dressing.
Neem een lekker knapperige sla, snij die in niet te grote stukken en leg op een schaal.
Snij het spek in reepjes en bak dat met 1 eetlp olijfolie in een koekenpan. Als het spek bijna knapperig is zet je het vuur op klein. Doe nu de druiven bij het spek in de pan, roer om en bak nogmaals 5 minuten. NB: als je de salade vegetarisch wilt serveren sla je dit natuurlijk over en bak je alleen de druiven heel zachtjes in 1 eetlp olijfolie.
Schil ondertussen de peren en snij die in stukjes.
Verdeel de stukjes peer, de gebakken druiven en het spek over de sla. Verkruimel nu de gorgonzola (of een andere blauwe kaas) samen met de stukjes walnoot over de salade. Maak af met de dressing en nog 1 draai zwarte peper.
Serveer als lunch met bijv. geroosterd brood. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 baby romaine (of knapperige sla)
- 1,5 conference peer
- 100 gram blauwe druiven
- 50 gram gesneden ontbijtspek (vleeswaren)
- 75 gram gorgonzola dop of roquefort (lactosevrij)
- paar walnoten
Ingrediënten dressing:
- 2 eetlp extra vergine olijfolie
- 1 eetlp honing
- 1/2 eetlp licht pittige Limburgse mosterd (Marne)
- vers gemalen zwarte peper