Eten wat de pot schaft!

Salade met kaki fruit

Bijgerecht Lunch
< 30 min
3 personen
lekker gezond!  koud
Inleiding

Kaki- of sharonfruit is eigenlijk typisch najaarsfruit maar is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Je kunt het zo uit de hand eten maar het is ook heel lekker in een salade. En kun je nou geen kakifruit aankomen vervang 'm dan door 'n nectarine of perzik!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Was de gemengde sla en leg die op een schaal.
Was (schillen hoeft niet) en snijd de kaki en de appel in dunne plakjes. Verdeel de stukjes over de sla. 

Verdeel de geitenkaas (of een andere kaassoort als je dat lekkerder vindt) en de granaatappelpitjes over de salade en bestrooi tot slot met geroosterde pompoenpitten. Schenk er nog wat balsamico-crème (of -azijn) over en serveer direct. Eet smakelijk!

Tip: Geitenkaas wordt door mensen met een lactose-intollerantie vaak beter verdragen dan kaas van koemelk maar je zou hiervoor ook 'n lactose vrije kaas kunnen nemen.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 150 gram gemengde sla
  • 1 kaki fruit
  • handje vol granaatappelpitjes
  • 2 eetlp geroosterde pompoenpitten
  • 50 gram geitenkaas bolletjes
  • balsamico crème (of azijn)
  • 1 granny smith appel 

Populair in dezelfde categorie