Eten wat de pot schaft!

Salade met gerookte kip en avocado, met yoghurt pestodressing

Voorgerecht Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij
Inleiding

Dit is echt zo'n salade die je vaker zult gaan maken. Als lunch of als voorgerechtje of misschien wel als salade bij de bbq. Simpel dus snel klaar en echt heel lekker!

Ik heb hier een yoghurt/pesto dressing bij gemaakt. En niks mis hoor met pesto uit een potje maar mijn zelfgemaakte pesto maakt het wel af ;)

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snij de tomaat in plakjes. Snij de komkommer eerst in de lengte door, verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snij 'm dan in plakjes.
Snij de avocado's door midden, verwijder de pit, schil ze en snij ze in plakjes. Doe dit niet te lang voordat je de salade serveert omdat een avocado nu eenmaal snel verkleurt.

Roer de yoghurt en de mayonaise door elkaar. Voeg pesto toe naar smaak. Breng eventueel op smaak met wat vers gemalen peper.

Verdeel nu de gemengde sla, ui, komkommer, tomaatjes, avocado en gerookte kip over de borden of serveer het in een mooie schaal. Strooi er een klein beetje saladekruiden en een lepeltje dressing overheen. Zet de rest van de dressing in een apart schaaltje op tafel. Strooi er tot slot nog wat geroosterde pijnboompitjes over. Eet smakelijk! 
 
Tip: Gebruik je voor het sausje een dikke Turkse of Griekse yoghurt dan heb je een heerlijk dipsausje voor bijv. komkommer, worteltjes of stukjes paprika.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 150 gram gemengde sla
  • 200 gram gerookte kip
  • 1 dl (lactose vrije) yoghurt 
  • 1/2 eetlp (zelfgemaakte) mayonaise
  • 1 eetlp pesto Genovese
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 avocado's
  • 2 grote tomaten (of wat snoeptomaatjes)
  • 1/2 komkommer
  • kleine rode ui in ringen
  • salade kruiden
  • geroosterde pijnboompitjes

Populair in dezelfde categorie