Eten wat de pot schaft!

Salade met geitenkaas

Voorgerecht Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
1 persoon
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Het was de eerste warme lente dag van het jaar en dan moet je niet te moeilijk doen met eten ;) Dus maakte ik een simpele salade met een dikke snee boerenbrood met wat roomboter (de roomboter vervangen door plantaardige boter als je lactosevrij eet) en die gingen we buiten opeten, heerlijk! Ook prima te serveren als lunch of voorgerechtje. De hoeveelheden pas je dan gewoon per persoon aan.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Leg de plakjes ham op een bord en verdeel daar de sla op. Meng de olijfolie met de saladekruiden en sprenkel dit over de sla. Maak je salade af met de rest van de ingrediënten en serveer met een dikke snee boerenbrood met (room) boter. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • Gemengde sla
  • plakjes komkommer
  • 1 gekookt eitje
  • 1 trostomaat
  • 3 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 4 plakjes gegrilde achterham
    (weglaten als 't vegetarisch moet zijn)
  • zachte geitenkaas of
    parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes
  • saladekruiden
  • scheutje goede olijfolie
  • 1 dikke plak vers gebakken boerenbrood
  • (room)boter

Populair in dezelfde categorie