Eten wat de pot schaft!

Salade met burrata

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  Italiaanse keuken
Inleiding

Deze salade maak ik graag in de zomer, als het mooi weer is en de zon lekker schijnt! Het geeft mij echt een vakantie gevoel De burrata is een Italiaans kaasje dat gemaakt is van mozzarella en room. Daardoor is het heel zacht en romig van smaak, echt zooo lekker!

 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Was de rucola en verdeel die over 2 borden. Leg op elk bord een bol burrata in het midden op de sla. Tip: Als je geen burrata kunt krijgen koop dan een goede buffel mozzarella.

Verdeel de doorgesneden tomaatjes, plakken ham en de olijven er omheen.

Hak de pistachenootjes grof. 
Meng de pesto met een klein scheutje olijfolie zodat je een soort dressing krijgt en drizzel die over de sla. 

Garneer de salade met de gehakte pistachenootjes en wat geraspte Parmezaanse kaas. Serveer met wat stokbrood. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 60 gram rucola
  • 2 bollen burrata
  • 10 honing tomaatjes of
    snoeptomaatjes
  • 8 plakken Parmaham of
    gerookte ham
  • 2 eetlp groene pesto
  • klein scheutje olijfolie
  • olijven
  • handje vol pistachenootjes
  • geraspte Parmezaanse kaas

Populair in dezelfde categorie