Eten wat de pot schaft!

Salade met asperges in caesardressing

Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Zolang het nog aspergetijd is maak ik deze salade het liefst met verse asperges maar er is niks op tegen om 't daarna te maken met asperges uit blik of glas. De salade is vegetarisch maar snipper er gerust wat ham over. Of neem eens een groot blad ijsbergsla en vul dat als een wrap met de asperge met caesardressing! 
Heerlijk op een zonnige dag als lunch maar ook een zalige salade voor bij de bbq!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Begin het het maken van de dressing: Pers de knoflook en snij de ansjovis in hele kleine stukjes. Meng dit samen met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Proef en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.

Ik heb de asperges in stukjes gesneden voordat ik ze ging in bouillon ging koken omdat ze dan net wat eerder gaar zijn. De asperges mogen nog best een bite hebben dus de kooktijd is iets korter dan normaal. Schep de stukjes asperge door de caesardressing. 

Was de sla, snij in stukjes en leg die op een schaal. Verdeel de dressing met de asperges over de sla. 
Snij het ei in plakjes en verdeel die met de croutons over de schaal. Bestrooi met de bieslook ringetjes en maal er tot slot nog wat peper over. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 350 gram beetgaar gekookte asperges
  • 1 hard gekookt ei
  • 60 gram knapperige sla
  • 1 eetlp gesneden bieslook
  • croutons of geroosterd brood

Ingrediënten voor de caesar-dressing:

  • 3 eetlp mayonaise
  • 1 1/2 eetlp citoensap
  • 20 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 ansjovisjes op olie (blikje)
  • 1/2 eetlp olie (uit 't blikje met ansjovis)
  • 1 teentje (gepofte)knoflook
  • vers gemalen zwarte peper

Populair in dezelfde categorie